Acció poètica immersiva de Ginebra Raventós Estampes del silenci, del vertigen, del membre fantasma, de l’èxtasi, de tu

Acció poètica immersiva de Ginebra Raventós

Estampes del silenci, del vertigen, del membre fantasma, de l’èxtasi, de tu

26.07.2023, 18:30

Parteix de l’exploració del buit i estranyesa que ens deixa l’absència, el dol, allò que no és tangible, però que se sent molt present. Els dos pilars que sostenen el viatge són conceptes de la neurociència i la psicoacústica que estableixen les bases per generar metàfores que ens porten a preguntar-nos sobre com creem la realitat, com ens vinculem amb el món, amb els altres i amb nosaltres mateixes. La poeta combina llenguatge transmèdia fent ús de la paraula dita o projectada, registres sonors, acústics i visuals interactives rescatant la poesia del text imprès i brindant a l’espectador una experiència immersiva on cada estampa és un univers en moviment on submergir-se.

L’acció comparteix elements poètics amb l’exposició De desbordar, sostenir i un volcà d’aigua de Neus Frigola. Metàfores al voltant de la fluïdesa líquida, la veu com a extremitat des de la que tocar-se o les escenes com a forma de navegar una narrativa. També hi ha un fort paral·lelisme en l’apropament d’allò íntim i emocional, no tant des del processament intel·lectual sinó d’una forma encarnada i vivencial.

Ginebra Raventós (Barcelona, 1990) poeta i artista sonora que investiga l’expansió del camp d’acció de la poesia. El seu camp d’estudi travessa la veu, la paraula, l’inconscient col·lectiu, la psicoacústica. En les seves peces desplega el seu univers poètic, on veu, acció, so, imatge, espai i text s’entremesclen en un tot indispensable. El 2021 va publicar el llibre sonor Saturn darrere nostre: el glaç, el got, el buit l’acte verge. Ha actuat i presentat les seves peces a la Fundació Tàpies, Festival Barcelona Poesia, Festival Poesia i+, Festival Eufònic, Antic Teatre, SONAR+D, Hangar, CC Sant Agustí, La Panera, La Casa Encendida (Madrid), festival de literatura de Copenhaguen, universitat KUA (Copenhaguen), MONOM (Berlín), IRCAM (París), Universitat de les Arts de Reykjavík i a King’s College (Londres) entre altres.

Poesia, creació i conceptualització: Ginebra Raventós de Volart
Videocoding i i enginyer sonor: EMARX
Càmera: molokolom
Veus estampa 3: Barbara Held

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

Data i hora

Dimecres 26 de juny a les 18:30h

Espai

Fundació Suñol (Mejía Lequerica 14)

Preu

5,00€ (pagament en efectiu o amb targeta de crèdit el mateix dia de la visita)

Més informació

PLACES LIMITADES

Duració: 45 minuts

És imprescindible reservar via web, telèfon (934 961 032) o e-mail (info@fundaciosunol.org).

Compartir