Una conversación: Chillida y las artes. 1950-1970

Una conversación: Chillida y las artes. 1950-1970

2024

Comissariada per María Bolaños, la mostra aprofundeix en la xarxa de connexions visuals, vincles conceptuals i exploracions en paral·lel que van unir a Chillida, d’una manera o altra, amb les inquietuds dels artistes de la seva generació, amb les pràctiques dels seus contemporanis, amb els valors i les tendències que es manifesten a l’escena internacional, una escena molt fecunda en diàlegs disciplinars entre les arts visuals i el pensament, la dança, la fotografía, la música o el cinema.

Reuneix més d’un centenar d’obres, de més de 30 museus i col·leccions: escultures, fotografies, pintures, coreografies, disseny, documents històrics, partitures i pel·lícules.

La sel·Lecció compta amb grans mestres del periode: Alberto Giacometti, Paul Klee, Barbara Hepworth, Pablo Picasso, Stanley Kubrick, Germaine Richier, Joseph Beuys, Jean Dubuffet, David Smith, Robert Bresson, Merce Cunningham, Lygia Clark, Néstor Basterretxea, Julio González, Robert Motherwell, Marianne Gast, Cristóbal Balenciaga, Simon Hantaï, María Paz Jiménez, Ángel Ferrant, Pierre Boulez, Jean-Luc Godard o Aurelia Muñoz. Tots ells, d’una manera o altra, dialoguen amb un nodrit conjunt d’obres d’Eduardo Chillida.

La Fundació Suñol col·labora en aquesta exposició a través del préstec de les obres de la Col·lecció Suñol Soler:

Jean Arp. Borgeon sur coupe, 1960

Lucio Fontana. Concetto spaziale. Natura, 1960-1961

Pablo Palazuelo. Ascendente, 1954

Compartir