Diàleg entre Valentín Roma i Ángela Molina
29.01.2020, 18:30
*Aforament complet.
Què fa immortal un artista? Què el llança cap a la posteritat? Quins elements entren en joc perquè una obra d’art esdevingui un “clàssic-contemporani”? Com es construeix el cànon en l’art?
Amb motiu de la mostra Obres mestres conegudes, la Fundació Suñol organitza una conversa entre Valentín Roma i Ángela Molina oberta al públic al voltant de l’estatut d’obra mestra per reflexionar sobre aquesta condició àmpliament present en la història de l’art, el seu significat i la seva implicació en la contemporaneïtat.
Valentín Roma (1970), comissari d’Obres mestres conegudes en col·laboració amb l’equip de la Fundació Suñol, és escriptor, doctor en Història de l’Art, comissari d’exposicions i actual director de La Virreina Centre de la Imatge (Barcelona). Al llarg de la seva trajectòria ha curat diverses exposicions d’art contemporani pel Museu Picasso, la Fundació Antoni Tàpies o el CaixaForum, entre d’altres institucions. Entre les seves obres literàries destaquen les novel·les El enfermero de Lenin (2017) i Retrato del futbolista adolescente (2019).
Ángela Molina (1962), llicenciada en Filologia Espanyola i doctora en Teoria de la Literatura i Literatura Comparada, és escriptora, crítica d’art i especialista en teoria feminista i estudis de gènere. Ha sigut directora de la revista d’art i pensament Art&Co i ha col·laborat al suplement de cultura del diari ABC, a les seccions d’art i literatura dels suplements culturals Babelia i Quadern (El País) i en diverses publicacions especialitzades. També ha impartit múltiples conferències sobre art, literatura i arquitectura a universitats i museus de prestigi, fòrums internacionals i fèries d’art.
Fotografia: Roberto Ruiz
Data i hora
Dimecres 29 de gener a les 18:30h
Preu
Activitat gratuïta
Més informació
Activitat en castellà.
Aforament complet.
Compartir