Online

Amb Neus Frigola, Regina Giménez i Rosa Llop, en conversa amb Daniel Gasol espais c_Set-cents trenta dies de residència a l’escola

Online

Amb Neus Frigola, Regina Giménez i Rosa Llop, en conversa amb Daniel Gasol

espais c_Set-cents trenta dies de residència a l’escola

21.06.2023, 18:00

Regina Giménez, formada en Belles Arts a la Universitat de Barcelona, ciutat on viu i treballa, és autora d’una obra que s’inscriu en la tradició de l’abstracció i de l’exploració de la geometria i el color, si bé entesa en un sentit molt obert. La seva producció inclou pintura i tèxtil (destaquen les seves grans teles, que desdibuixen els límits entre el que és pictòric i el que és teatral); collages compostos amb tècniques fotogràfiques i artesanals; obres en metacrilat que ella mateixa elabora; llibres d’artista, i també obra gràfica. Practica una abstracció sensorial més propera a la vida que al concepte. Giménez pren mapes i llibres antics i també infantils de geografia i cosmologia i els reinterpreta en noves composicions que dialoguen amb l’abstracció i la figuració.

Rosa Llop és investigadora, artista, dissenyadora, professora i autora. La pràctica profesional i artística de Rosa Llop respon a la necessitat de qüestionar els constructes que delimiten i pre-defineixen el rol del dissenyador. La Rosa utilitza la investigació com a estratègia per observar la contemporaneïtat, posant especial atenció a la sistematització dels processos creatius i les polítiques de representació. El seu llenguatge formal busca l’acció mínima i l’interessen el silenci, el buit i l’invisible com a actes de significació.

Abraçant dibuix, collage, escultura i instal·lació, la pràctica de l’artista i artterapeuta Neus Frigola és sovint el resultat de processos intuïtius i contingents, d’experimentacions matèriques obertes i aventureres. Les seves obres es deriven d’exploracions naturalment poroses, travessades per l’experiència viscuda íntimament o de manera col·lectiva.

Daniel Gasol és artista i Doctor en Producció i Recerca Artística per la Universitat de Barcelona (2015). La seva pràctica artística gira entorn de la mediació, la pedagogia crítica i les dinàmiques col·lectives. Qüestiona discursos dominants construïts per poders fàctics sobre identitat, treball, classe o consum que converteixen formes de ficció i/o realitat. Inicia la seva trajectòria combinant la recerca i la producció artística, indagant sobre els mecanismes que constitueixen narratives hegemòniques.

Compartir