Projecció comentada de cinc obres en vídeo La distància adequada

Projecció comentada de cinc obres en vídeo

La distància adequada

21.05.2015, 19:00

 

La selecció de vídeos d’artista que conformen La distància adequada exploren els conceptes de norma, prohibició i llei i els seus possibles espais de negociació, i exploren el valor polític d’aquelles accions que ofereixen una resistència al reglament intentant mantenir alhora una aparença de legalitat. Són treballs d’artistes espanyols i llationamericans que plantegen una reflexió sobre el potencial crític de “l’acció tramposa”, entesa com a subversió dissimulada, com a contestació de les disposicions normatives vigents i com a manifestació del rebuig a l’ordre constituent.

Fer trampes implica subvertir la llei d’una forma no explícita, desafiar l’autoritat normativa intentant el·ludir la punitat que se’n deriva, trobar la distància adequada que permet mantenir-se dins i fora de la legalitat al mateix temps. Quan aquest incumpliment ve suscitat per una desconfiança cap als governants i altres figures d’autoritat, l’acció del “trampós” pot ser interpretada com un qüestionament de la legitimitat d’aquest poder, i pot constituir una forma de resistència política, una manifestació estratègica de dissentiment, alternativa a la confrontació pura i dura.

Aquesta activitat es planteja com una projecció comentada del programa videogràfic La distància adeqüada, seguida d’un debat amb Alexandra Laudo i Xavier Antich, el públic i alguns dels artistes participants.

Descarregables

Patrocinadors i col·laboradors

Compartir