Pablo Picasso

Busto de mujer con blusa amarilla, 1943

Màlaga, 1881 - Mougins (França), 1973

Realitza els seus primers estudis a l’Escola de Belles Arts de La Corunya, on hi treballa el seu pare. Posteriorment, es formarà dos anys a l’escola de Belles Arts de la Llotja a Barcelona.

Va ser un dels artistes que freqüentava el local dels Quatre Gats a Barcelona, lloc de reunió de l’art d’avantguarda, i on durà a terme la seva primera exposició individual. L’any 1900 viatja per primer cop a París, lloc central pels artistes del moment, acompanyat de Carles Casagemas, el suïcidi del qual serà el detonant de l’etapa blava de Picasso. Després d’uns quants viatges s’instal·la a París, al barri bohemi de Montmartre, des d’on iniciarà el seu període Rosa, conseqüència de freqüentar el Circ Medrano i de la seva relació amb Fernande Olivier. Al 1907 explora per primera vegada les possibilitats compositives del cubisme amb l’obra Les Senyoretes d’Avinyò, marcant l’inici d’una etapa molt prolífica i interessant en la seva trajectòria.

Arran del bombardeig a Guernika, Picasso concep una de les seves obres més cabdals: Guernica (1937), és presentada al Pavelló Español de l’exposició Internacional de París l’any 1937, enmig del context de la Guerra Civil espanyola.

La Col·lecció Suñol Soler compta amb l’obra Buste de femme à la bluse jaune (1943), obra que va formar part de l’exposició Pablo Picasso, Paul Eluard. Una amistat sublim organitzada pel Museu Picasso de Barcelona i el Museu Paul Eluard de París, espais on l’obra va viatjar al 2019 i 2023.

Publicacions de la Fundació Suñol relacionades