Hannah Collins El festí fràgil

Hannah Collins

El festí fràgil

06.07.2012 - 01.09.2012

Esperonada pels seus estrets lligams amb Barcelona i Ferran Adrià, Hannah Collins es va embarcar en un viatge a la recerca dels orígens i d’allò ocult i essencial de determinats productes a través d’Europa, l’Amèrica Llatina i el Japó, recorregut en el qual va fotografiar i indagar en la memòria identificativa d’elements culinaris molt singulars de la cuina del xef d’El Bulli.

Memòria i entorn són les claus per apreciar les creacions d’Adrià, tal i com es pot veure a les imatges resultants del viatge culinari de Collins. Les fotografies revelen el lloc d’origen, el procés de transformació i la preparació a la cuina de cadascun dels ingredients, la major part produïts en petites empreses familiars arreu del món.

El llibre, per la seva banda, aporta un elaborat text per a cada ingredient, que ens descriu la tasca de pescadors, caçadors, ramaders, agricultors i recol·lectors i ens mostra els mapes de localització de cada producte. Els textos i les imatges de Hannah Collins fan del llibre una peça única, un document històric i una eina per repensar conceptes en el món de la cuina.

Articles de premsa

Descarregables

Compartir