Anem a descobrir… l’obra de Ràfols-Casamada

Anem a descobrir… l’obra de Ràfols-Casamada

Albert Ràfols Casamada, 1984

Acrílic i pigments damunt tela

El primer pas per entendre i gaudir d’una obra d’art és observar-la amb calma i fer-vos una visió general. Us proposem que la mireu amb atenció durant un parell de minuts.

Quina és la primera sensació o pensament que us ve al cap? En què us fa pensar? Sabeu del cert què vol representar l’autor?

En aquesta peça el títol ens ajuda molt a acabar de situar-nos, però perquè el seu nom no us condicioni, us proposem que no el mireu encara. Torneu a observar el quadre i intenteu respondre a les següents preguntes.

Quins colors predominen en aquesta pintura? Amb quins colors està jugant i experimentant l’artista?

A Ràfols-Casamada li agrada molt investigar sobre el color i en concret, té un gran interès pel blau. Fixeu-vos que utilitza moltes tonalitats diferents d’aquest color.

Què us transmeten aquests blaus a vosaltres? Què ens fan sentir? 

A l’artista  li agrada molt jugar amb colors que transmeten calma, serenor, pau.

 

Hi ha més elements que ens ajuden a entendre que poden representar aquests blaus. Comenceu mirant la pinzellada, sobre tot la que utilitza el color blanc. Observeu com es belluga.

Què poden representar els tocs de blanc i de blaus, malves, i violetes) juntament en aquesta pinzellada en moviment? Quin element de la natura té una superfície blava que es mou i pampalluga? Cliqueu aquí per descobrir-lo.

Ara sí, anem a descobrir el títol de la peça. Ràfols-Casamada va posar-li L’Estany.

Es correspon amb el que us havíeu imaginat a l’inici?

Quines sensacions us transmet un estany, una piscina o el mar en calma?

 

Patrocinadors i col·laboradors

Pediatric Cancer Center Barcelona

Compartir