Un diàleg sobre l’apropiacionisme en l'art De Picasso a Equipo Crónica

Un diàleg sobre l’apropiacionisme en l'art

De Picasso a Equipo Crónica

12.06.2024, 18:30

Des de sempre, els artistes s’han apropiat d’obres alienes per aprendre d’elles, celebrar-les, dialogar-hi, interpretar-les o reformular-les. La història de l’art ha avançat a través de préstecs i adopcions que, més enllà de plagis, són el producte d’una evolució natural, perquè no hi ha cap cultura ni artista “pur”, que parteixi del zero.

Equipo Crónica i Pablo Picasso són l’exemple perfecte d’aquesta “contaminació”, apropiant-se d’obres i estils del passat per parlar del present. De vegades ho fan amb humor, cinisme o sentit crític, altres com a pura experimentació formal… des de Les Meninas -obra que rellegiran amb passió-  fins el Greco, Goya, el cubisme o el pop art, les dues visites combinades que us proposem pretenen descobrir aquesta cruïlla de llenguatges i paradigmes, identificant-los i interpretant el seu significat.

Anna Pou van den Bossche és comissària independent, professora a la Universitat Internacional de Catalunya i a l’Escola Massana i dirigeix l’escola en línia artperatothom. Com a divulgadora artística ha publicat monografies sobre Picasso i Manolo Valdés (Equipo Crónica), entre altres. També col·labora regularment amb la ràdio i la televisió com a especialista en art, creadora de continguts i presentadora, en programes com La Tarda (catRàdio), Tot Art (betevé), Àrtic (betevé), This is Art (TV3) o  Planta Baixa (TV3).

Data i hora

Dimecres 5 de juny a les 18:30h: visita a la col·lecció del Museu Picasso (C/ Montcada 21)

Dimecres 12 de juny a les 18:30h: visita a Equipo Crónica. La història de l’art com a pretext a la Fundació Suñol (C/ Mejía Lequerica 14)

Espai

Museu Picasso de Barcelona: Carrer Montcada 21

Fundació Suñol: Mejía Lequerica 14

Preu

10€ (inclou la visita a les dues exposicions)

Més informació

PLACES LIMITADES

Activitat en català

És imprescindible reservar via web, telèfon (934 961 032) o e-mail (info@fundaciosunol.org)

Compartir