Al voltant de Josep Muñoz i Pérez

Al voltant de

Josep Muñoz i Pérez

19.06.2014, 19:00

Entre els paral·lelismes arquitectònics que es podrien establir, Muñoz en destaca tres: el que fomenten els arquitectes quan dissenyen mobles per a les seves obres, el que conceben els dissenyadors quan interactuen amb l’arquitectura i el que realitzen els amateurs a partir de mobles construïts per arquitectes o dissenyadors.

De manera que, per entendre la procedència del disseny de mobiliari als anys 60, és necessari analitzar múltiples arquitectures. Això és el que fa Josep Muñoz quan ens parla Al voltant d’allò que va comprendre, en relació al mobiliari dels anys 60, del treball de Martí Anson però també de Joaquim, el seu pare. On tot comença.

Josep Muñoz i Pérez. Arquitecte per la ETSAB, UPC, 2002 (excel·lent, pfc: matrícula d’honor). El 2006, el FAD (Foment de les Arts i del Disseny) el premia com a Jove Arquitecte Emergent. El 2008, el Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya i l’Associació de Joves Arquitectes de Catalunya li atorguen el premi Jove Arquitecte 2008 per obra projectada i en el 2010 li atorguen de nou el premi Jove Arquitecte 2010 per obra projectada i per obra construïda. Els seus projectes se situen en el lloc, l’observen i s’integren, essent la integració un mecanisme per singularitzar-se, consolidant el paisatge limítrof i revalorant cadascuna de les visuals. Per aquest motiu, Josep Muñoz i Pérez lloa l’arquitectura que passa desapercebuda. La seva obra ha estat exposada a nivell nacional i internacional. En el 2006 es realitza una exposició de la seva obra a la Cripta del FAD sota el nom: land.art.scape.architecture. A nivell internacional, els països on ha exposat són: Estats Units, Canadà, Argentina, Andorra, França, Itàlia, Àustria, República Txeca, República Eslovaca, Anglaterra, Finlàndia i Rússia. Així mateix, la seva obra ha estat guardonada a nivell nacional i internacional.

Descarregables

Patrocinadors i col·laboradors

Compartir