Miralda O-brim! Cromomà

Miralda

O-brim! Cromomà

15.11.2019 - 23.11.2019

Obsequi
Entrega els dies 15 i 16 de novembre. De 18:30h a 21:30h.
Activació de l’obsequi del 18 al 23 de novembre. D’11:00h a 19:00h.

L’amistat entre Josep Suñol i Miralda es remunta a la dècada dels setanta, quan Suñol va inaugurar el seu domicili particular amb la festa ritual Situació color, concebuda per Miralda i Jaume Xifra.
Uns anys més tard, a principis dels vuitanta, Miralda i Montse Guillen també van participar a la festa inaugural del local on ens trobem ara, conegut com a Galeria 2.

Després de més de quaranta anys, Miralda participa de nou en l’activació d’un espai relacionat amb la nostra trajectòria. En aquest cas amb l’edició del Cromomà, un obsequi per a celebrar l’obertura de la nova seu de la Fundació Suñol a la històrica Galeria 2, i que al·ludeix a les cinc etapes que trobareu detallades al document Cronografia.

Antoni Miralda va néixer a Terrassa (Barcelona) el 1942. Després d’una estada de dos anys a París i dos a Londres, el 1966 es va instal·lar a la capital francesa fins al 1972, any en què es va traslladar a Nova York. Actualment viu entre Miami i Barcelona. En els anys seixanta, juntament amb els anomenats «catalans de París» -Joan Rabascall, Jaume Xifra, Benet Rossell i Dorothée Selz-, va muntar una sèrie de happenings o rituals col·lectius entorn del cerimonial del menjar a partir del color i el seu simbolisme. D’entrada amb Dorothée Selz i, des del 1972, amb la conservadora i gastrònoma Montse Guillén, va fer del menjar l’objecte del seu treball artístic. Amb els anys ha desenvolupat grans instal·lacions amb un llenguatge inconformista, festiu, barroc i kitsch que acosta l’art i la vida. En projectes destacats com Honeymoon Project, un enllaç simbòlic de l’estàtua de Colom de Barcelona amb l’estàtua de la Llibertat de Nova York, se serveix d’una activitat universal com el menjar per dur a terme una deconstrucció de prejudicis en un món ja global. Moltes de les seves obres promouen la participació col·lectiva i el joc i la festa. La seva etnologia gastronòmica li ha suposat un ampli reconeixement internacional. Des del 2000, Miralda s’ha centrat en el FoodCulturaMuseum, un arxiu de projectes múltiples basats en la recerca i la reflexió sobre la diversitat gastronòmica i el seu vincle amb les cultures del planeta. Amb seu a Miami i a Barcelona, explora i difon la cultura del menjar mitjançant audiovisuals, música, llibres, mobles, objectes i tota mena de documents.

Inaugurem una nova seu al districte de les Corts, a la històrica Galeria 2. Reserva de la Col·lecció Josep Suñol des dels anys 80 i lloc de residència de diferents artistes, es tracta d’un emplaçament important en la nostra trajectòria que ens connecta amb els inicis per desplegar un projecte de futur.

Amb motiu de la reobertura celebrem unes jornades de presentació del nou local amb activitats per experimentar diferents maneres d’habitar l’espai buit. Comptarem amb projectes específics de Luis Bisbe, Miralda, Mònica Planes, Esther Rodríguez-Barbero, Anna Irina Russell i Sara Fontán.

Veniu a activar el nou espai!

Patrocinadors i col·laboradors

Compartir