Asier Mendizabal

Sense títol, 2008

Ordizia (Gipuzkoa), 1973

Asier Mendizabal neix el 1973 a Ordizia, un petit poble guipuscoà, i més endavant es formant en Belles Arts a la Euskal Herriko Unibertsitatea. Ampliarà aquests estudis a través d’un postgrau a la Byam Shaw School of Art de Londres. Serà a partir d’aquí que anirà desenvolupant el seu treball a través de diverses beques i premis, destacant la residència de dos anys a De Ateliers, Àmsterdam.

A camí entre el formalisme i l’objecte conceptual, concep propostes on fusiona forma, discurs i ideologia. La seva obra destaca per l’escultura en gran mesura, tot i que Mendizabal també treballa en algunes ocasions mitjançant el vídeo, la fotografia, el text o diversos materials gràfics. És a través d’aquests llenguatges que revisa la tradició cultural i ideològica de l’història de l’art i la cultura, ja sigui en general, o concretament del País Basc. L’artista revisita críticament el concepte de monument, fent evident la tensió que s’estableix entre els escenaris, els codis i els símbols.

El seu recorregut passa per diverses exposicions, entre les quals destaquen la seva exposició individual el 2008 al MACBA, o dins de col·lectives al Guggenheim de Bilbao, la Sala Rekalde, també a Bilbao, al Museo Nacional Centro Reina Sofía de Madrid o a la Bienal de Taipei.

Llistat d’obres

Sense títol , 2008

Sense títol , 2008