Miquel Mont

Sense títol, 1992

Barcelona, 1963

Miquel Mont neix a Barcelona el 1963 i comença a explorar el món pictòric a partir dels anys 80. A finals d’aquesta dècada es trasllada a París, ciutat on treballa i resideix des de llavors. I és des d’aquí i fins els anys 90 que les seves obres son treballades amb tanta densitat que esdevenen objectes tridimensionals. És així com centra el seu treball es centra en l’exploració del tractament de la pintura des d’un punt de vista formal, sobretot pel que fa a l’espai i a la tridimensionalitat d’aquesta.

És a finals dels anys 90 que Mont s’interessa més per l’àmbit intel·lectual, quelcom que el fa desenvolupar projectes com a comissari i escriure textos de gran profunditat crítica. Tot i això, també dona continuïtat a la pintura, però centrant-se molt més en la reflexió sobre el color. A més, també trobem obres que van més enllà de la pintura, com wall paintings o escultures.

En els seus treballs, els materials industrials es presenten nus, evidenciant la seva rudesa i l’economia de mitjans que caracteritza l’obra de l’artista. El metacrilat o la fusta esdevenen eines per a potenciar la presència del color a la pintura, sovint a través de superfícies monocromes que trenquen els marcs de presentació per expandir-se i dialogar amb l’espai on es presenten.

A partir de l’any 2000 combina el seu treball artístic amb la docència, sent actualment professor a l’École Supérieure d’Art et de Design TALM-Tours i a l’École Nationale Supérieure d’Architecture de Paris-Belleville.

D’exposicions n’ha realitzat arreu d’Espanya, com per exemple al Centre d’Art la Panera; i França, en espais com la Galeria Aline Vidal o el FRAC Alsace; però també a l’Àustria. En la mateixa línia podem trobar obres seves a nombroses col·leccions, com la Col·lecció ”la Caixa”, el Museu de Belles d’Arts d’Àlaba o el Mumok.

Llistat d’obres

Sans titre , 1990

Sense títol , 1992

Sense títol , 1995

Sense títol , 1995

Sans titre , 1990

Sense títol , 1992

Sense títol , 1995

Publicacions de la Fundació Suñol relacionades