Acte 14: Isaki Lacuesta i Isa Campo Llocs que no existeixen (GoggleEarth 1.0)

Acte 14: Isaki Lacuesta i Isa Campo

Llocs que no existeixen (GoggleEarth 1.0)

01.10.2009 - 28.11.2009

La proposta, obra dels artistes Isaki Lacuesta i Isa Campo, consisteix en una sèrie de retrats i filmacions d’espais reals que Google Earth amaga per tractar-se de llocs protegits (instal·lacions militars, camps d’entrenament, edificis governamentals, platges nudistes…), situats a Espanya, Colòmbia, Equador i Rússia, entre d’altres, o bé que han estat manipulats per l’especulació. Els dos responsables de la peça han visitat llocs en teoria “desapareguts” del mapa per filmar la realitat i han preparat diverses fotografies i filmacions per reivindicar la necessitat de continuar oferint una visió humana del nostre món, arran de terra, a fi de recuperar una visió directa, sense falsos intermediaris.

El tàndem Isa Campo – Isaki Lacuesta, guionista i director respectivament, ha realitzat la pel·lícula Los condenados (2009), estrenada a la secció oficial del Festival de Cinema de Sant Sebastià. També són coautors del documental Ava (2009) i de la pel·lícula Los pasos dobles, un llargmetratge rodat a Mali amb l’artista Miquel Barceló.

En l’àmbit artístic, han realitzat junts les instal·lacions Luz Azul i Los cuerpos translúcidos (2008) ambdues mostrades a Artium (Museu d’Art Contemporani de Vitoria) en el marc de l’exposició Miradas al límite, així com el film-collage Una película de misterio (2003) presentada a la Sala Metrònom de Barcelona.

Articles de premsa

Patrocinadors i col·laboradors

Compartir