Acte 3: José Noguero Escenografies

Acte 3: José Noguero

Escenografies

21.02.2008 - 18.04.2008

A banda de les sis fotografies, hi ha també una instal·lació anomenada Escenografía, que conté una petita bossa d’escombraries amb les restes d’una acció que el propi Noguero va preparar a la Fundació Suñol anteriorment. L’artista va fabricar una figura humana asseguda que després va destruir i esmicolar.

El procés va ser fotografiat i les restes de la figura es van guardar dins diferents bosses de plàstic, com a símbol de destrucció, de presència efímera, però també com a renaixement: d’allò destruït se’n pot crear una nova figuració.

José Noguero. Nascut a Barbastro (Osca) el 1969, José Noguero va cursar estudis de pintura, escultura i ebenisteria a Barcelona, Bristol i Amsterdam. El 2005 va realitzar una estada al taller d’escultura hindú de Lingaraj Maharana a Orissa (Índia), d’on van sorgir les peces de la seva darrera exposició individual, realitzada el 2006 a Alacant. Ha exposat a Espanya, Brasil i Àustria, entre d’altres països, i la seva obra es troba en espais com el MNCARS de Madrid, el CAC de Màlaga, el museu Artium de Vitòria, el CDAN d’Osca i el Künstlerförderung de Berlín.

Articles de premsa

Compartir