Damunt vidre Martín Vitaliti. La idea d’una imatge

Damunt vidre

Martín Vitaliti. La idea d’una imatge

04.03.2021 - 30.07.2021

A partir de la pintura Gran espai daurat (1976) de Joan Hernández Pijuan, Martín Vitaliti (Buenos Aires, 1978) proposa nous desplaçaments i especulacions a la indagació iniciada als anys setanta per diverses corrents d’experimentació pictòrica.

Artista que agafa el relleu d’aquelles exploracions, l’obra de Martín Vitaliti aprofundeix en els llenguatges per a subvertir les seves particularitats i eixamplar els seus límits. Aquest treball específic, pensat per al finestral d’accés a la Fundació Suñol, parteix de la seva experiència de trobada amb la pintura d’un referent, que el propi Vitaliti va poder descobrir a la nostra seu, en l’exposició monogràfica que vam dedicar a Joan Hernández Pijuan fa més d’una dècada.

Es tracta, per tant, d’una intervenció teixida amb els fils de l’evocació, els reflexes i els fragments, elements inherents a l’acte de recordar aquella confluència. Però el projecte negocia també amb la fragilitat de la memòria agafant cos i espai sobre un element arquitectònic que és alhora fronterer i porós, en una operació que, en última instància, ens empeny a qüestionar el règim de visualitat i amb això sacsejar el nostre camp perceptiu i obrir-lo a nous significats.

 

Fragment del text curatorial escrit per Patricia Marqués. Podeu llegir el text complet al següent document:

Descarregables

Patrocinadors i col·laboradors

Compartir