Col·leccions Josep Suñol i Centre d'Art La Panera Res no s’atura

Col·leccions Josep Suñol i Centre d'Art La Panera

Res no s’atura

13.02.2014 - 10.05.2014

Josep Suñol va començar a configurar la seva col·lecció particular als anys setanta amb obres que daten entre 1915 i 2008. Per la seva banda, el Centre d’Art la Panera ha reunit obres que van des del 1991, la peça més antiga de la col·lecció, fins al 2012, amb les obres adquirides amb motiu de l’edició de la biennal del 2013.

La selecció d’obres d’ambdues col·leccions reunides per al projecte posen de manifest que, tot i que hi ha un salt generacional, existeix una certa continuïtat de criteris i de plantejaments formals que ens ajudaran a resseguir alguns dels trets fonamentals que han caracteritzat l’art dels darrers anys al nostre país.

Així mateix, el projecte vol buscar els punts de confluència entre una entitat privada com és la Fundació Suñol de Barcelona, que ha reunit la seva col·lecció al llarg de més de quatre dècades, i un centre d’art públic com la Panera, depenent de l’Ajuntament de Lleida, que començà a funcionar l’any 2003.

La mateixa exposició es podrà veure al Centre d’Art la Panera des de finals d’octubre fins al gener de 2015, tot seguint amb aquest marc de diàleg i col·laboració entre ambdues col·leccions i ambdues institucions.

Artistes de la Col·lecció Centre d’art la Panera:
Francesc Abad, Ana Laura Aláez, Lara Almarcegui, Basurama, Daniel Canogar, Patrícia Dauder, Álex Francés, Abigail Lazkoz, Juan López, Julia Montilla, Juan Luis Moraza, Felicidad Moreno, Marina Núñez, Alberto Peral, MP & MP Rosado, Eulàlia Valldosera.

Artistes de la Col·lecció Josep Suñol:
Sergi Aguilar, Frederic Amat, Rosa Amorós, Tonet Amorós, Carmen Calvo, Bill Culbert, Alberto García Alix, Luis Gordillo, Joan Hernández Pijuan, Peter Hone, Luis Lugán, Miquel Navarro, Juan Uslé, Darío Villalba, Zush.

Articles de premsa

Compartir