Rosa Amorós Despojos i dèries

Rosa Amorós

Despojos i dèries

22.09.2015 - 23.01.2016

Al llarg de la seva trajectòria, Amorós s’ha interessat pels interrogants que acompanyen l’home des dels seus orígens, com ara els mites de la creació, la religiositat, l’ésser i la seva relació amb l’alteritat, i en general per la condició humana i la manera en què les persones de diverses cultures i èpoques busquen respostes. En aquest sentit, ha desenvolupat una poètica molt personal utilitzant un material inusual i poc valorat en la pràctica artística contemporània: el fang cuit. Pel que fa a l’obra en dues dimensions, destaca l’obra sobre paper feta amb tinta i guaix, i també presenta una selecció de teles.

Rosa Amorós pren la natura i la naturalesa humana com a motius de la seva obra, que no pretén significar res més que la força de la vida, la passió, el dolor, el plaer, l’enigma i totes les emocions que li provoquen la contemplació del medi natural, que després es transforma en idea i aquesta dona pas a la forma, no ordenada ni composada, sinó suggerida.

Rosa Amorós Bernadó (Barcelona, 1945) realitza els seus estudis a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Barcelona i a l’Escola Massana, on també exerceix com a professora entre el 1971 i el 2005.

La seva activitat artística s’inicia amb la participació en el Premi Joan Miró dels anys 1967 i 1968. A partir de 1976, René Metras s’interessa per la seva obra i així comença un període de quinze anys d’exposicions continuades a la seva galeria de Barcelona. El 1987 participa a Art Triangle, un workshop dirigit per Anthony Caro a la Casa de la Caritat (Barcelona) on s’evidencia una evolució de la seva obra, tant conceptual com formal. Aquesta evolució queda consolidada el 1991 amb les obres realitzades per a l’International Ceramics Studio a Kecskemét (Hongria) i el 1992 per a la inauguració de l’European Ceramic Work Centre a ‘s-Hertogenbosch (Holanda).

 

Articles de premsa

Descarregables

Patrocinadors i col·laboradors

Compartir