Carmen Calvo

Estantería

València, 1950

Nascuda a València el 1950, Carmen Calvo estudià a l’Escola d’Arts i Oficis i a la de Belles Arts, acabant-se de formar el 1982. Una formació de la qual defugirà al llarg de la seva trajectòria, evidenciant el desencontre amb la plàstica pictòrica més academicista i sent influenciada pel pop art que practicaven a València artistes com Rafael Solbes o Manolo Valdés en el marc de l’Equipo Crónica. Poc després residirà quasi dos anys a la Casa Velázquez de Madrid, acabada la seva residència, el 1985, es trasllada a París gràcies a una beca del Ministerio de Asuntos Exteriores. Finalment, tornà a València el 1992, on viu i treballa en l’actualitat.

La seva obra pictòrica destaca per la intervenció del fang i la ceràmica gràcies al seu interès en l’arqueologia. Aquest tret distintiu serà la icona del seu treball esdevenint una gran aportació a l’art contemporani internacional. Més endavant també inclou la fotografia dins les seves composicions, així com treballs que van més enllà de la pintura, tals com intervencions en edificis públics. Sovint les seves peces estan carregades de connotacions nostàlgiques, partint del fragment com l’element que ens remet a la conceptualització de la quotidianitat. L’acumulació i la repetició es fan presents en unes obres que busquen apel·lar al contingut emocional de l’objecte.

Destaca la seva participació en exposicions a espais de renom com el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, la Biennale de Venezia, l’Institut Valencià d’Art Modern o el Museu Guggenheim de Nova York.

Llistat d’obres

Recopilación de formas , 1997

Serie paisajes , 1979

Estantería , 1990

Estantería , 1990

Recopilación de formas , 1997

Serie paisajes , 1979

Estantería , 1990