Jordi Colomer

La puça F, 1992

Barcelona, 1962

Jordi Colomer neix a Barcelona el 1962, on es formà en disseny a l‘Escola EINA, així com en història de l’art a la Universitat de Barcelona i arquitectura a l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB). El coneixement d’aquests tres àmbits provoca que l’obra de Colomer esdevingui de gran transversalitat, fent èmfasi en la relació de l’ésser humà amb el seu entorn, i en especial, amb els objectes. D’inici, mostra gran interès en l’espai a través de l’escultura, l’escenografia i els elements arquitectònics. En aquesta primera etapa residirà a París entre 1991 i 1995, on s’accentua la influència de l’arquitectura, però també el vídeo començà a introduir-se en el seu treball. Aquest evoluciona cap a unes estructures plàstiques on Colomer indaga al voltant del concepte escenogràfic de l’espai, qüestionant la relació sovint arbitraria que s’estableix entre arquitectura i espai.

A partir de 1996 la fotografia i el vídeo són l’element principal de les seves obres, que molt sovint es materialitzen en instal·lacions on apareix l’objectualitat del seu treball anterior. A més, s’explora el diàleg que s’estableix entre la ficció narrada i l’espai on es projecta. Anys després, el 2001, les seves temàtiques giren al voltant de l’espai urbà i la interacció dels personatges amb aquest. Actualment és considerat un dels artistes més destacats en el camp de la videoinstal·lació a Espanya.

Ha exposat arreu del món, com el Jeu de Paume a França o el MACBA a Espanya, així com a participant de la Biennale de Venezia i de la Manifesta (The European Biennial of Contemporary Art).

Llistat d’obres

Dibuix complex , 1988

Se leve et se couche amb gran caracola , 1988

La puça F , 1992

Dibuix complex , 1988

Se leve et se couche amb gran caracola , 1988

La puça F , 1992