Robert Llimós

Sense títol, 1973

Barcelona, 1943

El 1943 neix a Barcelona Robert Llimós, qui va dur a terme la seva formació a través de l’Escola Massana i l’Escola Superior de Belles Arts Sant Jordi de Barcelona. Els seus inicis en el món pictòric venen de la mà de la Nova Figuració, corrent pel que transita entre 1965 i 1968. Durant aquesta época va estar fortament lligat a artistes com Eduard Arranz Bravo, Rafael Bartolozzi o Gerard Sala, però el seu viratge cap a l’art conceptual a partir de 1969 el va desvincular d’aquests.

Tot i això, Llimós retorna a la pintura figurativa a partir de 1973, però des d’un punt de vista més expressionista i donant gran importància al color. Un fet destacat en les seves obres és l’albirament d’alienígenes del que va ser present el 2009 a la platja de Fortaleza (Brasil). Des d’aquest moment les seves pintures giren al voltant del fet, centrant-se en la representació figurativa del succés cabdal en la seva biografia.

Fins el moment ha exposat la seva obra majoritàriament a Catalunya, tot i que també arreu de l’Estat espanyol i en algunes ciutat de renom com Nova York, Bucarest o Paris. També trobem obres seves a grans institucions com el Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofía, el MACBA o Museo de Arte Moderno do Espirito Santo al Brasil.

Llistat d’obres

Sense títol , 1973

Desplegable , 1976

Cartell de festes de la Mercè , 1985

Cartell de festes de la Mercè , 1985

Sense títol , 1973

Desplegable , 1976

Cartell de festes de la Mercè , 1985

Publicacions de la Fundació Suñol relacionades